Poziv na radionicu cirkuske analize i kritike s Jean-Michel Guyem

Društvo umjetnika suvremenog cirkusa kroz projekt Nacionalne cirkuske platforme organizira trodnevnu radionicu cirkuske analize i kritike s renomiranim francuskim cirkuskim stručnjakom Jean-Michel Guyem od 20. do 22. travnja u Splitu.

Radionica će se sastojati od teorijskog dijela, nakon čega slijedi gledanje izvedbi na Festivalu neobičnih obitelji i pisanje kritičkog osvrta na jednu od predstava uz mentoriranje. Projekt završavamo objavljivanjem tekstova na web portalu Kulturpunkt kroz suradnju s Kurzivom.

Radionica je namijenjena kritičarima, novinarima, urednicima i teoretičarima izvedbi, bez obzira na njihovo medijsko iskustvo ili poznavanje suvremene cirkuske umjetnosti.  

Radni jezik na radionici je engleski uz mogućnost prijevoda na hrvatski.
Poziv je otvoren svim novinarima i kritičarima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju putem obrasca: https://forms.gle/eKhFzWVP4aah9nBd9 do 2. travnja do 23:59.
Za sudionike je organiziran ručak, a troškovi puta i smještaja refundirat će se sudionicima u potpunosti ili polovično (ovisno o finalnom budžetu projekta).

Mentor Jean-Michel Guy je sociolog, redatelj, dramaturg i profesor kritičke analize. Vanjski je suradnik na projektima francuskog Ministarstva kulture i prestižnim francuskim školama cirkuske umjetnosti CNAC i ENACR (Centre National des Arts du Cirque i École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois) te talijanskoj školi Flic u Torinu.


 

Radionica se održava uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Teatroskopa – Southeastern European Network for Performing Arts.