Cirkuski godišnjak

Zbornik #1

Projekt je pokrenut zbog potrebe za poboljšanjem vidljivosti cirkuske umjetnosti i sistematičnim zabilježavanjem djelovanja cjelokupne suvremene cirkuske scene u Hrvatskoj.

Godišnjak hrvatske cirkuske produkcije #1 je prvi u nizu projekata koji se planira realizirati u 2022. godini, a zamišljen je kao godišnjak čiji sadržaj u osnovi objedinjuje sve gotove projekte iz sfere cirkusa koji su realizirani u Hrvatskoj u 2021. godini. To uključuje premijere i izvedbe cirkuskih predstava, točaka i ostalih formata cirkuskih izvedbi, cirkuske festivale i ostale manifestacije, edukacijske projekte iz područja cirkusa, te sve ostale radove kao što su filmovi, izložbe i drugi projekti koji su vezani za cirkusku umjetnost. Izvedbene, edukacijske i druge projekte koje planiramo uvrstiti u zbornik trebaju svojom: estetikom, poetikom i sadržajem zadovoljiti kriterije suvremene cirkuske prakse. Ovakvom podjelom dobivamo jasan i precizan godišnji uvid u suvremenu cirkusku produkciju i njene hibride, što će uvelike olakšati praćenje razvoja i daljnjeg napretka cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Za sve koji žele tiskani primjerak godišnjaka, mogu ga pronaći u knjižari Što čitaš? u Zagrebu ili ga mogu naručiti putem mail-a: info@dusc.hr.
Cijena godišnjaka je 70,00kn / 9,29  € + poštarina.